Kip filet met kerstpasta en Gorgonzola kaassaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kip filet met kerstpasta en Gorgonzola kaassaus

 

Kip filet met kerstpasta en Gorgonzola kaassaus

Recept printen Pin
Recept categorie: met kip
Land van herkomst: Italië
Dieët / Speciale gelegenheid: Kerst
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 8 tomaten
  • 2 sneetjes oud witbrood
  • ½ zakje peterselie ((à 30 g AH))
  • 5 eetlepels olijfolie ( met knoflook en peper)
  • 300 gram Kerst pasta
  • 4 kip
  • 4 eetlepels crême fraiche
  • 300 gram Gorgonzola ((blauwaderkaas))
  • ovenschaal ( (ca. 30 cm) ingevet )

Hoe maak ik het klaar:

  • Oven op 200 graden C voorverwarmen.
  • Tomaten schoonmaken, halveren en in ovenschaal leggen.
  • Korsten van brood snijden en brood (eventueel in keukenmachine) verkruimelen.
  • Peterselie fijn knippen en door broodkruim mengen. 
  • Broodkruim over tomaten verdelen en met 3 el olie besprenkelen.
  • Tomaten in midden van oven 15 min. bakken.
  • Pasta volgens gebruiksaanwijzing koken.
  • Kipfilets met zout en peper bestrooien.
  • In koekenpan rest van olie verhitten en kipfilet in 12 min. gaar en bruin bakken.
  • In steelpan crème fraîche met gorgonzola laten smelten.
  • Saus met zout en peper op smaak brengen.
  • Pasta met saus, kipfilet en tomaten serveren.

Wijntip: Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen. Undurraga Chardonnay