Kip filet met kerstpasta en Gorgonzola kaassaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kip filet met kerstpasta en Gorgonzola kaassaus

 

Kip filet met kerstpasta en Gorgonzola kaassaus

Recept categorie Gerecht met Kip
Keuken: Italiaanse keuken
Extra info Kerst
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 8 tomaten
  • 2 sneetjes oud witbrood
  • ½ zakje verse peterselie (à 30 g AH)
  • 5 eetlepels olijfolie met knoflook en peper
  • 300 gram Kerst pasta
  • 4 maïskipfilets
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 300 gram Gorgonzola (blauwaderkaas)
  • ovenschaal (ca. 30 cm) ingevet

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven op 200 graden C voorverwarmen.

  2. Tomaten schoonmaken, halveren en in ovenschaal leggen.

  3. Korsten van brood snijden en brood (eventueel in keukenmachine) verkruimelen.

  4. Peterselie fijn knippen en door broodkruim mengen. 

  5. Broodkruim over tomaten verdelen en met 3 el olie besprenkelen.

  6. Tomaten in midden van oven 15 min. bakken.

  7. Pasta volgens gebruiksaanwijzing koken.

  8. Kipfilets met zout en peper bestrooien.

  9. In koekenpan rest van olie verhitten en kipfilet in 12 min. gaar en bruin bakken.

  10. In steelpan crème fraîche met gorgonzola laten smelten.

  11. Saus met zout en peper op smaak brengen.

  12. Pasta met saus, kipfilet en tomaten serveren.

Wijntip: Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen. Undurraga Chardonnay