Kip garnalenzoetzuur

      Reacties uitgeschakeld voor Kip garnalenzoetzuur

 

Kip garnalenzoetzuur

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 250 gr kipfilet
  • 250 gr Jumbogarnalen
  • 1 rode paprika
  • 1 struik paksoi
  • 4 eetlepels sojaolie
  • 1/2 theelepel gehakte knoflook
  • 2 zakjes wok express Amoy
  • 1 pak noodles
  • zout
  • peper

Ook nodig:

  • keukenpapier

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de kipfilet in repen.
  2. Spoel de garnalen en dep ze droog.
  3. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in heel dunne reepjes.

  4. Was de paksoi, laat hem goed uitlekken en snijd hem grof.
  5. Verhit 1 eetlepel sojaolie in een wok en roerbak de paksoi ± 3 minuten.
  6. Neem de paksoi uit de wok en houd de groente warm.
  7. Verhit de rest van de sojaolie en roerbak de kip samen met de knoflook.
  8. Voeg de zakjes wok express toe en roerbak op matig vuur ± 3 minuten.
  9. Kook intussen de noodles volgens de gebruiksaanwijzing en breng op smaak met zout en peper.

  10. Voeg de paprika en de garnalen aan het kipmengsel toe en roerbak nog ± 3 minuten.
  11. Serveer het kipmengsel met de noodles en de paksoi apart erbij.

Tips / Opmerkingen

In plaats van paksoi kunt ook Chinese kool of verse spinazie gebruiken.