Kip garnalenzoetzuur

      Reacties uitgeschakeld voor Kip garnalenzoetzuur

 

Kip garnalenzoetzuur

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 250 gr kip
  • 250 gr garnalen
  • 1 paprika
  • 1 struik paksoi
  • 4 eetlepels sojaolie
  • 1/2 theelepel gehakte knoflook
  • 2 zakjes wok express (Amoy)
  • 1 pak noodles
  • zout
  • peper

Ook nodig:

  • keukenpapier

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de kipfilet in repen.
  • Spoel de garnalen en dep ze droog.
  • Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in heel dunne reepjes.
  • Was de paksoi, laat hem goed uitlekken en snijd hem grof.
  • Verhit 1 eetlepel sojaolie in een wok en roerbak de paksoi ± 3 minuten.
  • Neem de paksoi uit de wok en houd de groente warm.
  • Verhit de rest van de sojaolie en roerbak de kip samen met de knoflook.
  • Voeg de zakjes wok express toe en roerbak op matig vuur ± 3 minuten.
  • Kook intussen de noodles volgens de gebruiksaanwijzing en breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de paprika en de garnalen aan het kipmengsel toe en roerbak nog ± 3 minuten.
  • Serveer het kipmengsel met de noodles en de paksoi apart erbij.

Tips / Opmerking

In plaats van paksoi kunt ook Chinese kool of verse spinazie gebruiken.