Kip gerold in bacon

      Reacties uitgeschakeld voor Kip gerold in bacon
Kip gerold in bacon

Kip gerold in bacon

Print Pin
Categorie: Gerecht met Kip, Tapas
porties: 8
Auteur: Hans en Liesbeth Grunder

ingrediënten

  • 1 kilo kipfilet
  • Versgemalen peper
  • 2 el gembersiroop
  • 2 el chilisaus
  • 2 el ketjap
  • kula djawa of bruine suiker
  • 12 plakken bacon gehalveerd
  • olie
  • gesneden bieslook

Bereidingswijze

  • Snijd de kipfilet in reepjes.
  • Meng de gembersiroop, chilisaus, ketjap, kula djawa met peper en schep de kip erdoor.
  • Rol elk reepje kipfilet in een half plakje bacon en zet deze vast met een cocktailprikker. 
  • Verhit de olie in een wok of braadpan en frituur de spiesjes tot de bacon krokant is.
  • Goed laten uitlekken op keukenpapier; serveer warm en strooi er wat sprietjes bieslook overheen.