Kip gestoofd in wijn

      Reacties uitgeschakeld voor Kip gestoofd in wijn

Kip gestoofd in wijn

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 25 gr boter
  • 1 1/2 kg ontvelde panklare kip (in stukken)
  • 12 zilveruitjes
  • 400 gr tomaten (blik)
  • 1 gekneusd teentje knoflook
  • 1 paprika ( in reepjes)
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 1/2 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel zout
  • peper
  • 1 1/2 dl rode wijn

Hoe maak ik het klaar:

  • Braad enkele stukken kip tegelijk in een grote braadpan in de olie aan alle kanten bruin.
  • Neem ze uit de pan en houd ze apart.
  • Fruit de uitjes in de achtergebleven olie goudbruin.
  • Voeg de knoflook, de tomaten met het vocht, de paprika, de peterselie, de basilicum, zout en peper toe.
  • Roer alles goed door en breng het langzaam aan de kook.
  • Leg de kip weer in de pan, giet de wijn erbij en breng weer aan de kook.
  • Dek de pan af, temper het vuur en stoof de kip in 40-45 minuten gaar.
  • Serveer de kip op een verwarmde schaal, bestrooid met fijngehakte peterselie.