Kip gestoofd met champignons in roomsaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kip gestoofd met champignons in roomsaus

Kip gestoofd met champignons in roomsaus

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 4 kipfilets
  • 5 eetlepels bloem
  • 50 gr boter
  • 200 gr champignons in vieren
  • 1 eetlepel fijngehakte ui
  • 1 1/2 dl slagroom
  • 3 eetlepels droge sherry
  • 1 theelepel zout
  • een snufje peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Wentel de kipfilets door de bloem en bak ze in de hete boter lichtbruin; houd ze hierna apart.

  2. Fruit de ui en de champignons, onder af en toe roeren, 5 minuten in de pan.
  3. Voeg de room, de sherry, zout en peper toe en roer deze er goed door.
  4. Leg de filets terug in de pan en laat alles afgedekt 20 minuten zachtjes stoven.
  5. Leg de filets dan op een verwarmde schaal.
  6. Maak de overgebleven bloem aan met wat water, voeg dit langzaam aan het stoofvocht toe en laat de saus inkoken.

  7. Giet de saus over de kip.