Kip in amandel saffraansaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kip in amandel saffraansaus

Kip in amandel saffraansaus

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 6
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd elke dubbele kipfilet in de lengte doormidden.
  • Verhit 15 gr boter, samen met de olie, in een zware braadpan en bak de kip op hoog vuur goudbruin.
  • Doe de kip in een braadslee, kruid licht met peper en zout en knijp er de halve citroen over uit.
  • Laat de kip in een op 190°C voorverwarmde oven 20 minuten garen.
  • Doe intussen de rest van de boter in een braadpan en fruit de ui licht aan (laat niet kleuren).
  • Roer er het amandelpoeder door, laat het licht kleuren en giet er geleidelijk de melk bij.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat zachtjes sudderen tot de saus indikt.
  • Giet het braadvocht van de kip bij de saus en breng deze op smaak.
  • Serveer de kip met de saus en bijvoorbeeld een salade van radicchio en venkel met een eenvoudige vinaigrette.