Kip in de braadzak met yoghurt-dragonsaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kip in de braadzak met yoghurt-dragonsaus

Kip in de braadzak met yoghurt-dragonsaus

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 hele kip (van 1 kg)
  • 250 gr bospeen
  • 1 bosuitje
  • 25 gr zachte boter
  • 1 eetlepel mosterd
  • 4 theelepels dragon
  • 1 theelepel citroen
  • 2 theelepels citroensap
  • peper
  • 1 1/2 dl appelsap
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 dl yoghurt
  • zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Maak de peen en de bosuitjes schoon, was ze en snijd ze schuin in plakjes van ± 1 cm dik.
  • Roer de boter, de mosterd, 2 theelepels dragon, de citroenrasp en het citroensap in een kom door elkaar en voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Schep de helft van het botermengsel in de buikholte van de kip en wrijf de kip met de rest van het mengsel in.
  • Doe de peen, de bosui en het appelsap in de braadzak en leg de kip daarop.
  • Prik de braadzak bovenin enige keren in en bind hem met de binder dicht.
  • Braad de kip in het midden van de oven in ± 1 1/2 uur gaar.
  • Neem de kip uit de oven, knip een puntje aan de onderkant van de braadzak af en schenk het braadvocht in een steelpan.
  • Neem de kip met de groenten uit de braadzak en leg ze in een ovenschaal.
  • Laat de kip in de oven in 10 minuten bruin worden.
  • Roer intussen de maïzena, de yoghurt en de rest van de dragon in een kommetje door elkaar en vermeng dit mengsel met het braadvocht.
  • Verwarm dit al roerend tot een licht gebonden saus ontstaat.
  • Verdeel de kip en de groenten over de borden en geef de saus er apart bij.