Kip in deegjasjes

      Reacties uitgeschakeld voor Kip in deegjasjes

Kip in deegjasjes

Print
Categorie: Gerecht met Kip
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 400 gr kippenborstfilet
  • 1 theelepel scherp kerriepoeder Madras
  • 1 theelepel milde paprikapoeder Edelsüsz
  • zout peper
  • 25 gr maïzena
  • 75 gr gezeefde bloem
  • 1 stijfgeslagen eiwit
  • arachideolie voor het frituren
  • 1 grote geschild en in blokjes gesneden zachtzure appel Granny Smith
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 1/2 dl kippenbouillon van tablet
  • 2 stengels bleekselderij in boogjes
  • 1/2 ragfijn gesneden rode Spaanse peper
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels sherry
  • 4 eetlepels gembersiroop
  • 1 theelepel maïzena

Bereidingswijze

  • Dep het kippenvlees met keukenpapier droog en snijd de filets in blokjes van 2 1/2 cm.
  • Vermeng het kerriepoeder, het paprikapoeder, zout en peper in een kommetje.
  • Strooi het mengsel over het kippenvlees, schep alles enkele malen om en laat alles 10 minuten staan.
  • Besprenkel de appelblokjes met het citroensap.
  • Kook de bleekselderijboogjes 3 minuten in de kippenbouillon.
  • Voeg vervolgens de Spaanse peper (niet meer dan 1 theelepel), de sojasaus, de sherry en de gembersiroop toe.
  • Maak 1 theelepel maïzena met 1 eetlepel koud water aan, roer het mengsel door de bouillon met toevoegingen en laat alles opnieuw aan de kook komen.
  • Schep er de appelblokjes door.
  • Houd de saus met toebehoren hierna nog enige tijd aan de kook.
  • Schep in een kom de bloem en de maïzena door elkaar, voeg er 1 dl koud water bij en blijf roeren tot een volkomen glad beslag is verkregen.
  • Voeg eventueel nog 1-2 eetlepels water extra toe (het beslag moet iets dikker zijn dan voor pannekoeken).
  • Spatel kort voor het frituren het eiwit door het beslag.
  • Verhit de olie tot 180°C.
  • Haal de blokjes kip door het beslag en bak ze in de hete olie in ± 6 minuten goudbruin en knapperig.
  • Bak niet meer dan 6 blokjes tegelijk en laat ze na het bakken op keukenpapier uitlekken.
  • Schik ze in het midden van voorverwarmde borden en schep de saus, de appel en de bleekselderij eromheen.