Kip in een knapperig kaasjasje met saladewraps en tortilla’s

      Reacties uitgeschakeld voor Kip in een knapperig kaasjasje met saladewraps en tortilla’s

 

Kip in een knapperig kaasjasje met saladewraps en tortilla's

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 350 gr kip
  • 3 ei
  • 1 1/2 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels geraspte belegen belegen kaas
  • versgemalen peper
  • zout
  • 20 gr cornflakes
  • 400 gr tomaat (blik)
  • 1 basilicum
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de kipfilets in schuine plakjes van ± 2 cm dik.
  • Klop de eieren met de bloem, de kaas en peper en zout naar smaak tot een dik beslag
  • en schep de cornflakes erdoor.
  • Breng de tomaatstukjes met het kruidentablet aan de kook en laat het op laag vuur ±
  • 15 minuten koken.
  • Verhit de olie in een koekenpan.
  • Haal de plakjes kip stuk voor stuk door het eimengsel en bak ze in de hete olie om en
  • om goudbruin.
  • Leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik en laat ze in de oven in ± 10 minuten
  • gaar worden.