Kip in het nestje

      Reacties uitgeschakeld voor Kip in het nestje

 

Kip in het nestje

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 eetlepel olijfolie
  • een flinke hoeveelheid gemengde gedroogde kruiden
  • 1 grote scharrelkip
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • 1 theelepel geplette peperkorrels
  • 300 gr bloem
  • 30 gr boter
  • 3 takjes gehakte peterselie
  • grofgemalen peper
  • grof zeezout
  • 1 1/2 dl water

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Neem een ovenschaal die net iets groter is dan de kip en een goed sluitend deksel heeft en bestrijk de binnenkant licht met olie.

  3. Leg de gedroogde kruiden erin, leg de kip daarop en bestrooi hem met peper en zout.
  4. Sprenkel de azijn erover en strooi er de geplette peperkorrels over.
  5. Meng de bloem met het water en kneed hier een soepel deeg van.
  6. Rol het uit tot een "lange worst en leg die in een cirkel langs de randen van de ovenschaal.

  7. Leg het deksel erop, zodat het deeg de schaal afsluit.
  8. Zet de schaal in de oven en braad de kip ± 1 uur.
  9. Laat het gerecht in de oven nog 10 minuten nagaren.
  10. Maak het deeg met een mes los en til het deksel van de schaal.
  11. Strooi grofgemalen peper en grof zeezout over de kip en doe er een flinke klont boter en versgehakte peterselie over.