Kip in kerriesaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kip in kerriesaus

Kip in kerriesaus

Recept categorie Gerecht met Kip
Keuken: Oosterse keuken
Porties 4
Auteur Hans en Liesbeth Grunder

Wat gaat er in?

  • 500 gram kipfilet
  • 2 uien
  • 1 prei
  • 1 winterpeen
  • 1 blikje kokosmelk
  • kerrie madras
  • zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak de kipfilet schoon en snijd in stukjes.
  2. Doe een flinke scheut arachideolie, kerriekruiden en zout in een bak en voeg de kipfilet toe.
  3. Schrap de winterpeen, snijd in stukken van 4 centimeter en snijd dan in smalle reepjes.
  4. Was de prei, snijd in stukken van 4 centimeter en snijd dan in smalle reepjes.
  5. Voeg de helft toe aan de kipstukjes, de andere helft bewaar je.
  6. Maak de ui schoon en snijd in ringen.
  7. Doe de helft bij de kipstukjes, de andere helft bewaar je, en laat alles minimaal 1 uur in de marinade staan.
  8. Schep de kipfilet met de marinade uit de bak en bak deze bruin.
  9. Als de kipfilet aan beide kanten bruin is, voeg je de gemarineerde groente, de overgebleven groente en een half blikje kokosmelk toe.
  10. De kipfilet laat je op deze manier gaar worden in de saus.
  11. Als de saus te dik wordt, voeg je er een scheut kokosmelk toe.

Tips / Opmerkingen

Serveer met rijst of gebakken aardappeltjes.