Kip in kerriesaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kip in kerriesaus
Kip in kerriesaus

Kip in kerriesaus

Recept printen Pin
Recept categorie: met kip
Land van herkomst: Oosters
Porties: 4
Van wie is dit recept: Hans en Liesbeth Grunder

Wat gaat er in:

  • 500 gram kip
  • 2 ui
  • 1 prei
  • 1 winterpeen
  • 1 blikje kokosmelk
  • kerrie madras
  • zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak de kipfilet schoon en snijd in stukjes.
  • Doe een flinke scheut arachideolie, kerriekruiden en zout in een bak en voeg de kipfilet toe.
  • Schrap de winterpeen, snijd in stukken van 4 centimeter en snijd dan in smalle reepjes.
  • Was de prei, snijd in stukken van 4 centimeter en snijd dan in smalle reepjes.
  • Voeg de helft toe aan de kipstukjes, de andere helft bewaar je.
  • Maak de ui schoon en snijd in ringen.
  • Doe de helft bij de kipstukjes, de andere helft bewaar je, en laat alles minimaal 1 uur in de marinade staan.
  • Schep de kipfilet met de marinade uit de bak en bak deze bruin.
  • Als de kipfilet aan beide kanten bruin is, voeg je de gemarineerde groente, de overgebleven groente en een half blikje kokosmelk toe.
  • De kipfilet laat je op deze manier gaar worden in de saus.
  • Als de saus te dik wordt, voeg je er een scheut kokosmelk toe.

Tips / Opmerking

Serveer met rijst of gebakken aardappeltjes.