Kip in kruidige saus 2

      Reacties uitgeschakeld voor Kip in kruidige saus 2

Kip in kruidige saus 2

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 hele kip
  • 1/2 liter water
  • 1 bouillontablet
  • 1 grote gesnipperde ui
  • 3 geperste teentjes knoflook
  • 1 theelepel rietsuiker
  • scheutje gembersiroop
  • 1 verkruimelde bouillontablet
  • flinke scheut ketjap
  • manis
  • 1 eetlepel citroensap.
  • 1 wortel
  • 1 in plakjes gesneden ui
  • in ringen gesneden prei
  • 1 theelepel rietsuiker
  • wat
  • citroensap
  • gembersiroop
  • 1 cm santen
  • een scheut ketjap manis
  • 1 eetlepel kerrie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook 1 hele kip even in ± 1/2 liter water met 1 bouillontablet.
  2. Vermeng 1 grote, gesnipperde ui, 3 geperste teentjes knoflook, 1 theelepel rietsuiker, een scheutje gembersiroop, 1 verkruimelde bouillontablet, een flinke scheut ketjap manis en 1 eetlepel citroensap.

  3. Doe dit mengsel bij de kip en laat de kip in ± 1 1/2 uur verder gaar worden.
  4. Vermeng voor de saus de kippenbouillon met 1 in plakjes gesneden wortel, 1 in ringen gesneden prei, 1 theelepel rietsuiker, wat citroensap, wat gembersiroop, 1 cm santen, een scheut ketjap manis en 1 eetlepel kerrie en laat het geheel inkoken.

  5. Zeef de saus en bind haar eventueel met wat aangelengde bloem.