Kip in olie en azijnsaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kip in olie en azijnsaus

 

Kip in olie en azijnsaus

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

Hoe maak ik het klaar:

  • Bak de kipkarbonades in wat olie zonder zout goudbruin en leg ze op keukenpapier.
  • Doe de fijngesneden uien, prei, wortelen en bleekselderij met de witte wijn, de azijn, de olie en het water in een pan.
  • Voeg zout, peper, de schoongemaakte en in tweeën gesneden knoflookteentjes en de kruiden toe, leg het deksel op de pan en laat het op laag vuur 25 minuten zachtjes sudderen.
  • Kruid de kipkarbonades met zout, doe ze in de saus en laat het geheel in 20 nog eens minuten verder gaar worden.
  • Doe er zo nodig nog een scheut azijn, olie en/of water bij.