Kip in pittige satésaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kip in pittige satésaus

 

Kip in pittige satésaus

Recept printen
Recept categorie: met kip
Land van herkomst: Oosters
Porties: 4
Van wie is dit recept: Hans en Liesbeth Grunder

Wat gaat er in:

  • 00 gram kip
  • 3 ui
  • 2 eetlepels olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kopje tuinkruidenbouillon
  • 2 eetlepels azijn
  • 4 eetlepels ketchup
  • 9 eetlepels ketjap manis
  • 6 eetlepels basterdsuiker ( of kula djawa)
  • 1 - 3 theelepels sambal manis
  • 5 eetlepels pindakaas
  • 300 gram taugé

Hoe maak ik het klaar:

  • De hoeveelheden zijn bij benadering!
  • Snijd de kipfilet in blokjes, pel en snipper de ui.
  • Snijd de knoflook fijn en maak de taugé schoon.
  • Wok de kipfilet in olie goudbruin. Haal daarna kip dan uit de pan, fruit de ui in de overgebleven olie aan en bak ook de knoflook even mee.
  • Voeg de drinkbouillon, azijn, ketjap en ketchup toe en roer dit goed door.
  • Daarna de basterdsuiker of kula djawa, gewenste hoeveelheid sambal en de pindakaas toevoegen. Laat dit even doorkoken terwijl je blijft roeren.
  • Als de saus goed op smaak is, de kipfilet en taugé toevoegen.
  • Serveer met witte rijst.