Kip in pittige satésaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kip in pittige satésaus

 

Kip in pittige satésaus

Recept categorie Gerecht met Kip
Keuken: Oosterse keuken
Porties 4
Auteur Hans en Liesbeth Grunder

Wat gaat er in?

  • 00 gram kipfilet
  • 3 middelgrote uien
  • 2 eetlepels olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kopje tuinkruidenbouillon
  • 2 eetlepels azijn
  • 4 eetlepels ketchup
  • 9 eetlepels ketjap
  • 6 eetlepels bruine basterdsuiker of kula djawa
  • 1 - 3 theelepels sambal manis
  • 5 eetlepels pindakaas
  • 300 gram taugé

Hoe maak ik het klaar?

  1. De hoeveelheden zijn bij benadering!
  2. Snijd de kipfilet in blokjes, pel en snipper de ui.
  3. Snijd de knoflook fijn en maak de taugé schoon.
  4. Wok de kipfilet in olie goudbruin. Haal daarna kip dan uit de pan, fruit de ui in de overgebleven olie aan en bak ook de knoflook even mee.
  5. Voeg de drinkbouillon, azijn, ketjap en ketchup toe en roer dit goed door.
  6. Daarna de basterdsuiker of kula djawa, gewenste hoeveelheid sambal en de pindakaas toevoegen. Laat dit even doorkoken terwijl je blijft roeren.
  7. Als de saus goed op smaak is, de kipfilet en taugé toevoegen.
  8. Serveer met witte rijst.