Kip in wijnsaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kip in wijnsaus

Kip in wijnsaus

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 6
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 eetlepels olie
  • 60 gr boter
  • 6 stukken kip
  • 1 kopje fijngehakte ui
  • 1 kopje fijngehakte bleekselderijstengels
  • 1 kopje fijngesneden worteltjes
  • 400 gr tomaten blikje
  • 150 gr tomatenpuree blikje
  • 2 dl droge witte wijn
  • 2 kruidnagels
  • een snufje kaneel
  • 3 theelepels zout
  • versgemalen peper
  • 350 gr schelpjesmacaroni

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verhit de olie en de boter in een vuurvaste schaal en bak de stukken kip hierin rondom bruin.

  2. Haal de stukken kip uit de schaal en leg ze opzij.
  3. Bak de ui, de bleekselderij en de wortel, onder af en toe roeren, 5 minuten in het overgebleven braadvet.

  4. Voeg er de tomaten, de tomatenpuree, de wijn en de kruiden bij, breng het geheel aan de kook en meng alles goed door elkaar.

  5. Leg de stukken kip terug in de schaal, dek deze goed af en laat de kip in een matig warme oven van 160-170°C in ± 1 uur gaar worden.

  6. Kook intussen de macaroni in ruim water met wat zout beetgaar en laat deze goed uitlekken.

  7. Breng de macaroni vlak voor het opdienen over op een flinke serveerschaal, leg de stukken kip erop en overgiet het geheel met de saus.