Kip in wijnsaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kip in wijnsaus

Kip in wijnsaus

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 6
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 eetlepels olie
  • 60 gr boter
  • 6 stukken kip
  • 1 kopje fijngehakte ui
  • 1 kopje fijngehakte bleekselderij
  • 1 kopje fijngesneden worteltjes
  • 400 gr tomaten (blikje)
  • 150 gr tomatenpuree (blikje)
  • 2 dl droge witte wijn
  • 2 kruidnagel
  • een snufje kaneel
  • 3 theelepels zout
  • versgemalen peper
  • 350 gr schelpjesmacaroni

Hoe maak ik het klaar:

  • Verhit de olie en de boter in een vuurvaste schaal en bak de stukken kip hierin rondom bruin.
  • Haal de stukken kip uit de schaal en leg ze opzij.
  • Bak de ui, de bleekselderij en de wortel, onder af en toe roeren, 5 minuten in het overgebleven braadvet.
  • Voeg er de tomaten, de tomatenpuree, de wijn en de kruiden bij, breng het geheel aan de kook en meng alles goed door elkaar.
  • Leg de stukken kip terug in de schaal, dek deze goed af en laat de kip in een matig warme oven van 160-170°C in ± 1 uur gaar worden.
  • Kook intussen de macaroni in ruim water met wat zout beetgaar en laat deze goed uitlekken.
  • Breng de macaroni vlak voor het opdienen over op een flinke serveerschaal, leg de stukken kip erop en overgiet het geheel met de saus.