Kip in zachtzure tomatensaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kip in zachtzure tomatensaus

Kip in zachtzure tomatensaus

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 eetlepels olie
  • 4 kipfilets
  • 2 uien
  • 3 dl kippenbouillon
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels maïzena
  • 8 augurken
  • 2 eetlepels kleine zilveruitjes
  • 1 eetlepel gewelde rozijnen
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verhit de olie in een wok of wadjan en bak de kipfilets rondom goudbruin.
  2. Haal ze uit de wok en houd ze warm.
  3. Fruit de gesnipperde uien glazig, schenk de kippenbouillon erbij en roer er de tomatenpuree en de tomatenketchup door.

  4. Maak de maïzena met water aan en bind de saus hier al roerend mee.
  5. Voeg de kleingesneden augurken, de zilveruitjes en de rozijnen toe.
  6. Breng de saus op smaak met zout en peper en giet het mengsel over de warm gehouden kipfilets.

  7. Geef er gekookte rijst en ijsbergsla bij.