Kip kerrie ovenschotel

      Reacties uitgeschakeld voor Kip kerrie ovenschotel

Kip kerrie ovenschotel

Print
Categorie: Gerecht met Kip, Ovenschotel
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 3 enkele kipfilets in blokjes
  • 20 gr boter
  • 1 kleine gesnipperde ui
  • 6 theelepels kerriepoeder
  • 1/2 groene paprika in reepjes
  • 1/2 rode paprika in reepjes
  • 1 pakje aardappelpuree met kaas
  • 3 schijven ananas
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

  • Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak ze in de boter lichtbruin.
  • Voeg de ui toe en bak die even mee.
  • Strooi er de kerrie over, voeg de paprika toe en bak ze zachtjes mee.
  • Zorg dat het vrijkomende vocht zoveel mogelijk verdampt.
  • Doe het mengsel in een beboterde ovenschaal.
  • Bereid de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Leg de puree op het kip-kerriemengsel en leg de schijven ananas erop.
  • Zet de schaal in een op 225°C voorverwarmde oven en laat het gerecht in ± 25 minuten lichtbruin worden.

Tips / Opmerkingen

Gebruik in plaats van paprika champignons, asperges, bleekselderij, aubergine, courgette of maïs. 100 gr garnalen, toegevoegd aan de kipfilets, smaakt er erg lekker bij. Voeg tijdens het bakken van de kipfilets wat geperste knoflook, fijngesneden Spaanse peper of sambal toe.