Kip-limoenspiesjes op rijstsalade

      Reacties uitgeschakeld voor Kip-limoenspiesjes op rijstsalade

Kip-limoenspiesjes op rijstsalade

Recept categorie Barbeque, Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil een komkommer, halveer hem (haal het zaad eruit), snijd hem in plakjes,  hem, met zout bestrooid 1/2 uur uitlekken en dep hem dan droog.laat

  2. Snijd 400 gr kipfilet in blokjes en marineer die 30 minuten in een sausje van 1 theelepel karwijzaad, het sap van 2 citroenen, 4 eetlepels olijfolie en zout en grofgemalen peper naar smaak.

  3. Snijd 2 limoenen in plakjes, rijg die met de kipstukjes om en om aan spiesen en grill ze onder de hete grill of boven withete kooltje onder keren gaar.
  4. Geef er een salade bij van 250 gr gaar gekookte warme rijst, omgeschept met 30 gr boter, 3 eetlepels gehakte peterselie, 1 gesnipperde rode paprika, de komkommerplakjes en zout en peper naar smaak.