Kip-limoenspiesjes op rijstsalade

      Reacties uitgeschakeld voor Kip-limoenspiesjes op rijstsalade

Kip-limoenspiesjes op rijstsalade

Recept printen
Recept categorie: Barbeque/ met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil een komkommer, halveer hem (haal het zaad eruit), snijd hem in plakjes,  hem, met zout bestrooid 1/2 uur uitlekken en dep hem dan droog.laat
  • Snijd 400 gr kipfilet in blokjes en marineer die 30 minuten in een sausje van 1 theelepel karwijzaad, het sap van 2 citroenen, 4 eetlepels olijfolie en zout en grofgemalen peper naar smaak.
  • Snijd 2 limoenen in plakjes, rijg die met de kipstukjes om en om aan spiesen en grill ze onder de hete grill of boven withete kooltje onder keren gaar.
  • Geef er een salade bij van 250 gr gaar gekookte warme rijst, omgeschept met 30 gr boter, 3 eetlepels gehakte peterselie, 1 gesnipperde rode paprika, de komkommerplakjes en zout en peper naar smaak.