Kip Mediterranée

      Reacties uitgeschakeld voor Kip Mediterranée

Kip Mediterranée

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 kip
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 400 gr sjalotten
  • 2 dl droge witte wijn
  • 150 gr ontbijtspek
  • 75 gr zongedroogde tomaten
  • 150 gr olijven ( zonder pit)
  • 3 takjes rozemarijn

Hoe maak ik het klaar:

  • Verdeel de kip in stukken, was ze, dep ze droog en bestrooi ze met zout en peper.
  • Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de kipstukken in ± 10 minuten aan.
  • Pel de sjalotten.
  • Haal de kip uit de pan en bak de sjalotten ± 3 minuten in het achtergebleven bakvet.
  • Voeg de wijn toe.
  • Omwikkel elk stuk kip met ontbijtspek en leg ze terug in de pan.
  • Snijd de tomaat in repen, voeg die met de olijven en de rozemarijn aan de kip toe en
  • stoof de kip in ± 30 minuten gaar.