Kip Mediterranée

      Reacties uitgeschakeld voor Kip Mediterranée

Kip Mediterranée

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 kip
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 400 gr sjalotten
  • 2 dl droge witte wijn
  • 150 gr ontbijtspek
  • 75 gr zongedroogde tomaten
  • 150 gr zwarte olijven zonder pit
  • 3 takjes rozemarijn

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verdeel de kip in stukken, was ze, dep ze droog en bestrooi ze met zout en peper.
  2. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de kipstukken in ± 10 minuten aan.
  3. Pel de sjalotten.
  4. Haal de kip uit de pan en bak de sjalotten ± 3 minuten in het achtergebleven bakvet.
  5. Voeg de wijn toe.
  6. Omwikkel elk stuk kip met ontbijtspek en leg ze terug in de pan.
  7. Snijd de tomaat in repen, voeg die met de olijven en de rozemarijn aan de kip toe en
  8. stoof de kip in ± 30 minuten gaar.