Kip met 40 teentjes knoflook

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met 40 teentjes knoflook

 

Kip met 40 teentjes knoflook

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1200 gr scharrelkip
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • tweemaal bouquet garni van Provençaalse kruiden zoals laurier, peterselie, tijm, selderijgroen, bonenkruid en rozemarijn
  • 1/2 dl olijfolie
  • 40 ongepelde teentjes knoflook
  • 2 eetlepels anisette Ricard of Pernod
  • 50 gr bloem

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Wrijf de kip in met zout en peper, doe een bouquet garni in de holte van de kip, steek deze holte aan beide kanten met prikkers dicht en leg de kip in een ovenschotel.

  3. Meng de olijfolie met de teentjes knoflook, de anisette, het andere bouquet garni, zout en peper en schenk dit over de kip.

  4. Doe de bloem in een kom en roer er zoveel water bij dat een stevig deeg ontstaat.
  5. Vorm er een rolletje van en plak dit op de rand van ovenschotel.
  6. Sluit de schotel dan met een deksel, zet hem in de voorverwarmde oven en braad de kip in 1 uur en 15 minuten gaar.

  7. Serveer de kip in de schaal.