Kip met ananas en gebakken mihoen

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met ananas en gebakken mihoen

Kip met ananas en gebakken mihoen

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 2
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 250 gr kip
  • 200 gr mihoen
  • 3 ananas (schijven)
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 theelepels maïzena
  • 1 eetlepel bladselderij
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 teentje knoflook

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de ongepaneerde kipschnitzels in smalle reepjes en de ananasringen in kleine stukjes.
  • Maak een marinade door de ketjap manis te vermengen met 1 eetlepel ananassap, het citroen- of limoensap, de sambal oelek en het uitgeperste teentje knoflook.
  • Schenk het mengsel over het kippenvlees, schep alles goed door elkaar en laat het 20 minuten staan.
  • Laat het kippenvlees daarna op een zeef uitlekken en vang de marinade op. 
  • Bereid intussen de mihoen zoals op de verpakking staat aangegeven en laat hem in een vergiet uitlekken.
  • Leg het kippenvlees in een kom, strooi er door een zeefje de maïzena over en schep alles goed om.
  • Verhit een pan met 2 eetlepels (zonnebloem)olie en bak het kippen vlees hierin, onder voortdurend roeren en omscheppen, in 5-6 minuten goudbruin.
  • Doe er dan 2 eetlepels ananassap en de opgevangen marinade bij en laat alles nog enkele minuten pruttelen.
  • Spreid er de mihoen over uit, strooi de fijngehakte bladselderij erover en schep alles om tot de mihoen warm is geworden.
  • Verdeel het gerecht over 2 voorverwarmde borden en strooi er aan tafel wat seroendeng over.

Tips / Opmerking

U kunt het gerecht ook met drooggekookte rijst geven. Dien de rijst dan apart op en voeg, vlak voor het serveren, 1 eetlepel zoete sojasaus bij de kip met ananas.