Kip met ananas op traditionele wijze

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met ananas op traditionele wijze

 

Kip met ananas op traditionele wijze

Recept categorie Gerecht met fruit, Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 citroen
  • 4 kippenbouten
  • versgemalen peper
  • zout
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode Spaanse peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 blikje tomaat blokjes netto 400 gr
  • 3 eetlepels blanke rozijnen
  • 1 theelepel oregano
  • 1/2 kippenbouillon tablet
  • 1 blik ananas stukjes op eigen sap netto 227 gr, Dole
  • 4 eetlepels bruine rum

Hoe maak ik het klaar?

  1. Boen de citroen onder koud water schoon, dep hem droog, rasp de schil er dun af en pers de citroen uit.

  2. Bestrooi de kippenbouten met zout en peper en besprenkel ze met het citroensap.
  3. Zet de kip ± 30 minuten in de koelkast.
  4. Pel intussen de ui en de knoflook en snipper ze heel fijn.
  5. Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd de peper in ringen.
  6. Verhit de olie in een (hapjes)pan, bak de kippenbouten in ± 5 minuten rondom bruin en leg ze op een bord.

  7. Fruit de ui en de knoflook in het bakvet in ± 2 minuten zachtjes glazig.
  8. Roer er de tomaatblokjes, peperreepjes, rozijnen en oregano door, verkruimel het bouillontablet erboven en voeg 2 dl water toe.

  9. Breng het al roerend aan de kook, leg de kippenbouten in de saus en stoof ze, afgedekt, in ± 45 minuten zachtjes gaar.

  10. Schep de ananas met het sap en de rum door kip en warm ze nog ± 5 minuten zachtjes mee.

  11. Breng op smaak met zout en peper.

Tips / Opmerkingen

Serveer met rijst en komkommersla.