Kip met ananas op traditionele wijze

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met ananas op traditionele wijze

 

Kip met ananas op traditionele wijze

Recept printen
Recept categorie: met fruit/ met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 citroen
  • 4 kip
  • versgemalen peper
  • zout
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 Spaanse peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 blikje tomaat (blokjes netto 400 gr)
  • 3 eetlepels blanke rozijnen
  • 1 theelepel oregano
  • 1/2 kippenbouillon (tablet)
  • 1 blik ananas ( stukjes op eigen sap netto 227 gr, Dole)
  • 4 eetlepels bruine rum

Hoe maak ik het klaar:

  • Boen de citroen onder koud water schoon, dep hem droog, rasp de schil er dun af en pers de citroen uit.
  • Bestrooi de kippenbouten met zout en peper en besprenkel ze met het citroensap.
  • Zet de kip ± 30 minuten in de koelkast.
  • Pel intussen de ui en de knoflook en snipper ze heel fijn.
  • Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd de peper in ringen.
  • Verhit de olie in een (hapjes)pan, bak de kippenbouten in ± 5 minuten rondom bruin en leg ze op een bord.
  • Fruit de ui en de knoflook in het bakvet in ± 2 minuten zachtjes glazig.
  • Roer er de tomaatblokjes, peperreepjes, rozijnen en oregano door, verkruimel het bouillontablet erboven en voeg 2 dl water toe.
  • Breng het al roerend aan de kook, leg de kippenbouten in de saus en stoof ze, afgedekt, in ± 45 minuten zachtjes gaar.
  • Schep de ananas met het sap en de rum door kip en warm ze nog ± 5 minuten zachtjes mee.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Tips / Opmerking

Serveer met rijst en komkommersla.