Kip met champignonsaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met champignonsaus

Kip met champignonsaus

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1200 gr kip (hele)
  • 2 eetlepels boter
  • 1 paprika
  • 1 zure appel
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 literblik champignonsoep
  • 3/4 dl slagroom
  • 1/2 dl melk

Hoe maak ik het klaar:

  • Spoel de kip onder koud stromend water af, dep hem met keukenpapier droog en snijd hem in stukken.
  • Verhit de boter in een braadpan en bak de kip in ± 10 minuten aan alle kanten.
  • Was intussen de paprika, halveer hem, verwijder de zaadlijsten en snipper hem fijn.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in kleine stukjes.
  • Schep de kip uit de pan in een ovenschotel.
  • Roer het kerriepoeder door het bakvet.
  • Pel de knoflook en pers ze erboven uit.
  • Voeg de paprika en de appel toe en bak ze ± 2 minuten mee.
  • Roer er de champignonsoep, de slagroom en de melk door en schenk de saus over kip.
  • Verwarm de oven voor op 200°C en laat de kipschotel in ± 1 1/2 uur gaar worden.

Tips / Opmerking

Lekker met rijst.