Kip met chocoladesaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met chocoladesaus

Kip met chocoladesaus

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 paprika
  • 1 rode peper
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 400 gr rijpe tomaten
  • 50 gr extra pure chocola
  • 4 eetlepels sesamzaad
  • 3 eetlepels Mexicaanse roerbakolie
  • 2 eetlepels rode peper (potje)
  • 75 gr geschaafde amandelen
  • 50 gr rozijnen
  • 1/2 eetlepel koekkruiden
  • 1/2 theelepel kruidnagel
  • 2 dl kippenbouillon
  • 4 enkele kip
  • peper (zout)
  • 3 takjes koriander (om te garneren)

Hoe maak ik het klaar:

  • Rooster de paprika 25 minuten en de peper 10 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven tot de velletjes zwarte plekken krijgen.
  • Dek ze af met aluminiumfolie en laat ze 10 minuten rusten.
  • Snipper de ui en de knoflook.
  • Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Hak de chocolade in stukjes.
  • Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan lichtbruin.
  • Trek het velletje van de paprika en snijd het vruchtvlees in stukken.
  • Ontdoe het pepertje van de zaadjes en schraap het vruchtvlees van het velletje.
  • Verhit 1 eetlepel olie fruit de ui met de knoflook omscheppend 5 minuten.
  • Voeg de paprika, de peper, de jalapeñopepers en de amandelen toe en bak ze 5 minuten mee.
  • Schep de tomaten, rozijnen en specerijen erdoor en bak alles op laag vuur omscheppend 7 minuten.
  • Pureer het tomatenmengsel en wrijf het eventueel door een zeef.
  • Doe het mengsel met de chocolade en de bouillon over in een pan.
  • Wrijf de kipfilets in met peper en zout en bak ze in de rest van de olie rondom bruin en in 20 minuten helemaal gaar.
  • Verwarm de saus al roerend.
  • Snijd de kipfilets in schuine plakjes, schenk de saus erover en garneer met de sesamzaadjes en de takjes koriander.
  • Lekker met witte rijst en een sinaasappelsalade met koriander en rode peper.

Tips / Opmerking

Voorbereidingstip:
U kunt deze bewerkelijke saus van tevoren bereiden. Zij hoeft dan alleen nog maar te worden opgewarmd.