Kip met citroen en olijven

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met citroen en olijven

Kip met citroen en olijven

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 teentje knoflook
  • 2 citroenen
  • 4 kippenbouten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kippenbouillontablet
  • 0.5 eetlepel kerriepoeder
  • zout
  • tabasco
  • 3 eetlepels heldere honing
  • peper
  • 50 gr zwarte olijven zonder pit

Hoe maak ik het klaar?

  1. Pel de uien en de knoflook.
  2. Snijd de uien in ringen en de knoflook in plakjes.
  3. Boen de citroenen onder warm stromend water schoon en snijd ze in partjes.
  4. Verhit de olie en bak de uiringen met de knoflook en de kippenbouten goudbruin.
  5. Verkruimel het bouillontablet erboven.
  6. Voeg het kerriepoeder, de honing, naar smaak peper, zout en tabasco en 5 dl water
  7. toe, breng aan de kook en temper het vuur.
  8. Houd 3 partjes citroen achter voor de garnering en schep de rest erdoor.
  9. Stoof de kip in ± 40 minuten gaar.
  10. Voeg 15 minuten voor het einde van de bereidingstijd de olijven toe.
  11. Garneer de kip met de achtergehouden citroenpartjes.

Tips / Opmerkingen

Serveer met witte rijst en beetgaar gekookte sperziebonen, gegarneerd met geschaafde amandelen.