Kip met citroen en olijven

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met citroen en olijven

Kip met citroen en olijven

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

Hoe maak ik het klaar:

  • Pel de uien en de knoflook.
  • Snijd de uien in ringen en de knoflook in plakjes.
  • Boen de citroenen onder warm stromend water schoon en snijd ze in partjes.
  • Verhit de olie en bak de uiringen met de knoflook en de kippenbouten goudbruin.
  • Verkruimel het bouillontablet erboven.
  • Voeg het kerriepoeder, de honing, naar smaak peper, zout en tabasco en 5 dl water
  • toe, breng aan de kook en temper het vuur.
  • Houd 3 partjes citroen achter voor de garnering en schep de rest erdoor.
  • Stoof de kip in ± 40 minuten gaar.
  • Voeg 15 minuten voor het einde van de bereidingstijd de olijven toe.
  • Garneer de kip met de achtergehouden citroenpartjes.

Tips / Opmerking

Serveer met witte rijst en beetgaar gekookte sperziebonen, gegarneerd met geschaafde amandelen.