Kip met citroen

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met citroen

Kip met citroen

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

Ook nodig:

  • keukentouw

Hoe maak ik het klaar:

  • Verhit de olie in een braadpan en braad de kip op matig vuur rondom lichtbruin.
  • Bestrooi de kip met zout en peper en temper het vuur.
  • Was de citroen en snijd het kapje eraf.
  • Hol de citroen uit en voeg het vruchtvlees aan de kip toe.
  • Pel de knoflook, was de peterselie en vul de citroen met de hele knoflookteentjes en de peterselie.
  • Zet het kapje weer op de citroen en bind het met keukentouw vast.
  • Leg de citroen bij de kip in de pan en laat de kip, onder regelmatig keren, afgedekt op laag vuur in ± 45 minuten gaar worden.
  • Serveer de kip op een grote schaal en leg de citroen ernaast.
  • Garneer met veel peterselie.

Tips / Opmerking

ekker met geroosterd brood, besmeerd met veel pesto.