Kip met gebakken paddestoelen en salie

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met gebakken paddestoelen en salie

Kip met gebakken paddestoelen en salie

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 1/2 eetlepel fijngesneden salieblaadjes
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • 1 kip ( in 8 stukken)
  • 1 1/2 dl rode wijn (Chianti)
  • 250 gr verse paddestoelen (champignons, shii-take, cantharellen, boleten in plakjes)
  • 2-3 dl kippenbouillon (van tablet)
  • 3 ontvelde tomaten (in stukjes)

Hoe maak ik het klaar:

  • Verhit de olie en bak de peterselie, salie en knoflook hierin 3 minuten zachtjes.
  • Voeg de kipdelen toe en braad die in 5-10 minuten rondom bruin.
  • Schenk de wijn erbij en laat 5 minuten sudderen.
  • Voeg de paddestoelen toe, schep om en schenk de bouillon erbij.
  • Laat de kip op zacht vuur 20-30 minuten stoven.
  • Voeg de tomaten toe en laat nog 15 minuten sudderen.