Kip met gebakken paddestoelen en salie

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met gebakken paddestoelen en salie

Kip met gebakken paddestoelen en salie

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 1/2 eetlepel fijngesneden salieblaadjes
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • 1 kip in 8 stukken
  • 1 1/2 dl rode wijn Chianti
  • 250 gr verse paddestoelen champignons, shii-take, cantharellen, boleten in plakjes
  • 2-3 dl kippenbouillon van tablet
  • 3 ontvelde tomaten in stukjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verhit de olie en bak de peterselie, salie en knoflook hierin 3 minuten zachtjes.
  2. Voeg de kipdelen toe en braad die in 5-10 minuten rondom bruin.
  3. Schenk de wijn erbij en laat 5 minuten sudderen.
  4. Voeg de paddestoelen toe, schep om en schenk de bouillon erbij.
  5. Laat de kip op zacht vuur 20-30 minuten stoven.
  6. Voeg de tomaten toe en laat nog 15 minuten sudderen.