Kip met geitenkaas en bacon

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met geitenkaas en bacon

Kip met geitenkaas en bacon

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 150 gr zachte geitenkaas (zonder korst)
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 1 eetlepel rozijnen
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 kip
  • 25 gr boter
  • 100 gr bacon (in lange plakjes)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 dunne courgettes ( in schuine plakken)
  • de blaadjes van 1 takje verse tijm (of 1/2 theelepel gedroogde tijm)

Ook nodig:

  • aluminiumfolie

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Maak de geitenkaas met een vork fijn en roer er de knoflook en de rozijnen door.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Verhit de boter en braad de kipfilets hierin snel rondom aan.
  • Leg elke kipfilet op een stuk aluminiumfolie, verdeel het kaasmengsel over de filets en wikkel de bacon eromheen.
  • Leg de pakketjes in de oven en bak de kip in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • Roerbak intussen de courgettes ± 2 minuten in de olie en laat ze op laag vuur nog ± 3 minuten garen.
  • Roer de tijm erdoor.
  • Schep de courgette op de borden en leg de kip uit de folie erop.
  • Serveer met warm ciabattabrood.