Kip met gember en lente uitjes

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met gember en lente uitjes

Kip met gember en lente-uitjes

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 4 kip
  • 1 klein bosje lenteui
  • 2 eetlepels sherry
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 4 dunne plakjes verse gember ((of 2 theelepels gemberpoeder))
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel aardappelzetmeel

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de kip in dunne repen en de uitjes in ringen.
  • Roer een marinade van de sherry, de sojasaus, zout en 2 eetlepels water.
  • Voeg de kip, de uitjes en de gember hieraan toe, schep enkele malen goed om en laat het ± 15 minuten staan.
  • Laat het vlees even uitdruipen en roerbak het 4-5 minuten in de hete olie.
  • Voeg de marinade en het in water opgeloste aardappelmeel toe.

Tips / Opmerking

Serveer direct met gekookte rijst.