Kip met gember en lente uitjes

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met gember en lente uitjes

Kip met gember en lente-uitjes

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 4 kipfilets
  • 1 klein bosje lente-uitjes
  • 2 eetlepels sherry
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 4 dunne plakjes verse gemberwortel (of 2 theelepels gemberpoeder)
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel aardappelmeel

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de kip in dunne repen en de uitjes in ringen.
  2. Roer een marinade van de sherry, de sojasaus, zout en 2 eetlepels water.
  3. Voeg de kip, de uitjes en de gember hieraan toe, schep enkele malen goed om en laat het ± 15 minuten staan.

  4. Laat het vlees even uitdruipen en roerbak het 4-5 minuten in de hete olie.
  5. Voeg de marinade en het in water opgeloste aardappelmeel toe.

Tips / Opmerkingen

Serveer direct met gekookte rijst.