Kip met gepureerde druiven

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met gepureerde druiven

 

Kip met gepureerde druiven

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 6
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 1/4 kg witte druiven zonder pit
  • 2 eetlepels walnootolie
  • 6 kipfilets
  • 3 dl kippenbouillon van tablet
  • 125 gr ongezouten roomboter
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Pureer 1 kg druiven, zeef de puree en vang het sap op.
  2. Verhit de olie en bak de kipfilets 2 minuten aan beide kanten.
  3. Voeg het druivensap toe en laat de kipfilets op matig vuur in 15-20 minuten gaar worden.

  4. Neem de kip uit de pan en houd ze warm.
  5. Roer voor de saus de bouillon door het kookvocht en laat het tot de helft inkoken.
  6. Klop de boter er in klontjes door.
  7. Voeg van het vuur af 250 gr druiven toe en verdeel de saus over de kip.

Tips / Opmerkingen

Serveer met knolselderij-appelpuree en Indische boontjes