Kip met Gorgonzolasaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met Gorgonzolasaus

Kip met Gorgonzolasaus

Recept printen
Recept categorie: met kaas/ met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 kleine kip
  • kipkruiden
  • 50 gr boter
  • 1 dl kippenbouillon
  • 1 prei
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 dl vermout
  • 100 gr Gorgonzola
  • 1 bekertje crême fraiche
  • 25 gr gepelde walnoot

Hoe maak ik het klaar:

  • Verdeel de kippen elk in 4 stukken en wrijf de stukken in met de kipkruiden.
  • Verhit de boter in een grote braadpan en braad de stukken kip aan alle kanten lichtbruin.
  • Voeg een scheutje van de bouillon toe en braad de kip in ± 35 minuten gaar.
  • Snijd de prei in de lengte door, was hem en snijd de helften in dunne reepjes.
  • Haal de kipstukken uit de pan, voeg de overgebleven bouillon, de wijn en de vermout toe, breng dit aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes koken.
  • Roer er de verkruimelde gorgonzola en de crème fraîche door, laat de kaas smelten en de saus binden.
  • Leg de stukken kip in de saus en laat ze nog 5 minuten zachtjes sudderen.
  • Strooi de walnoten over het gerecht.
  • Lekker met spaghetti en een frisse, groene salade.