Kip met Gorgonzolasaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met Gorgonzolasaus

Kip met Gorgonzolasaus

Recept categorie Gerecht met kaas, Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 kleine kippen
  • kipkruiden
  • 50 gr boter
  • 1 dl kippenbouillon
  • 1 prei
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 dl vermout
  • 100 gr Gorgonzola
  • 1 bekertje crème fraîche
  • 25 gr gepelde walnoten

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verdeel de kippen elk in 4 stukken en wrijf de stukken in met de kipkruiden.
  2. Verhit de boter in een grote braadpan en braad de stukken kip aan alle kanten lichtbruin.

  3. Voeg een scheutje van de bouillon toe en braad de kip in ± 35 minuten gaar.
  4. Snijd de prei in de lengte door, was hem en snijd de helften in dunne reepjes.
  5. Haal de kipstukken uit de pan, voeg de overgebleven bouillon, de wijn en de vermout toe, breng dit aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes koken.

  6. Roer er de verkruimelde gorgonzola en de crème fraîche door, laat de kaas smelten en de saus binden.

  7. Leg de stukken kip in de saus en laat ze nog 5 minuten zachtjes sudderen.
  8. Strooi de walnoten over het gerecht.
  9. Lekker met spaghetti en een frisse, groene salade.