Kip met Gruyèrekaassaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met Gruyèrekaassaus

Kip met Gruyèrekaassaus

Recept categorie Gerecht met kaas, Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 1/2 kg kip in stukken
  • zout
  • peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 50 gr boter
  • 3 dl kippenbouillon van tablet
  • 2 dl slagroom
  • 150 grgeraspte Gruyère

Ook nodig:

  • een ingevette ovenvaste schaal

Hoe maak ik het klaar?

  1. Wrijf de kip in met zout, peper en paprikapoeder.
  2. Verhit de boter en bak de kip hierin in 7 minuten rondom bruin.
  3. Voeg 1 dl bouillon toe en braad de kip afgedekt in 30-40 minuten gaar.
  4. Verwarm de oven voor op 220°C.
  5. Neem de stukken kip uit de pan en leg ze, met de velzijde naar boven, in de ovenschaal.

  6. Schep het braadvet uit de pan en roer de aanbaksels met 2 dl bouillon los.
  7. Voeg de slagroom toe en breng de saus aan de kook.
  8. Roer er 100 gr kaas door en laat deze in de saus smelten.
  9. Breng de saus met zout en peper op smaak en schenk haar over de kip.
  10. Strooi 50 gr kaas over de kip en gratineer de kip 15 minuten in het midden van de oven

Tips / Opmerkingen

Serveer de kip met Zwitserse rösti.