Kip met Gruyèrekaassaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met Gruyèrekaassaus

Kip met Gruyèrekaassaus

Recept printen
Recept categorie: met kaas/ met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 1/2 kg kip (in stukken)
  • zout
  • peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 50 gr boter
  • 3 dl kippenbouillon (van tablet)
  • 2 dl slagroom
  • 150 grgeraspte Gruyère

Ook nodig:

  • een ingevette ovenvaste schaal

Hoe maak ik het klaar:

  • Wrijf de kip in met zout, peper en paprikapoeder.
  • Verhit de boter en bak de kip hierin in 7 minuten rondom bruin.
  • Voeg 1 dl bouillon toe en braad de kip afgedekt in 30-40 minuten gaar.
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Neem de stukken kip uit de pan en leg ze, met de velzijde naar boven, in de ovenschaal.
  • Schep het braadvet uit de pan en roer de aanbaksels met 2 dl bouillon los.
  • Voeg de slagroom toe en breng de saus aan de kook.
  • Roer er 100 gr kaas door en laat deze in de saus smelten.
  • Breng de saus met zout en peper op smaak en schenk haar over de kip.
  • Strooi 50 gr kaas over de kip en gratineer de kip 15 minuten in het midden van de oven

Tips / Opmerking

Serveer de kip met Zwitserse rösti.