Kip met kaaskorstje en tomatensalade

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met kaaskorstje en tomatensalade

Kip met kaaskorstje en tomatensalade

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 gesneden ciabattabrood
  • 50 gr geraspte Gruyère
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 kipfilets á 125 gr
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie

Ook nodig:

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  2. Verkruimel 1/4 van het brood (in een keukenmachine) en meng dit met de kaas,
  3. royaal peper en eventueel zout.
  4. Roer de knoflook door de mayonaise, bestrijk de kipfilets hiermee aan één kant dun
  5. en bestrooi met de helft van het broodkruim.
  6. Leg de kipfilets in de braadslede en besprenkel ze met 1 eetlepel olie.
  7. Grill de kip 6 minuten in het midden van
  8. de oven, keer ze, bestrijk ze met een laagje mayonaise, bestrooi ze met de rest van het
  9. broodkruim en grill ze aan de andere kant ook 6 minuten.
  10. Snijd de kipfilets in dikke plakken en serveer die met de rest van de mayonaise en
  11. een tomatensalade.
  12. Garneer met de peterselie en geef de rest van het brood erbij.
  13. Snijd voor de tomatensalade 250 gr tomaten in partjes en schep die door een dressing
  14. van 1 eetlepel azijn, 3 eetlepels olie, zout en peper.