Kip met kaaskorstje en tomatensalade

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met kaaskorstje en tomatensalade

Kip met kaaskorstje en tomatensalade

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 2
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 gesneden ciabattabrood
  • 50 gr geraspte Gruyère
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 kip ( á 125 gr)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie

Ook nodig:

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Verkruimel 1/4 van het brood (in een keukenmachine) en meng dit met de kaas,
  • royaal peper en eventueel zout.
  • Roer de knoflook door de mayonaise, bestrijk de kipfilets hiermee aan één kant dun
  • en bestrooi met de helft van het broodkruim.
  • Leg de kipfilets in de braadslede en besprenkel ze met 1 eetlepel olie.
  • Grill de kip 6 minuten in het midden van
  • de oven, keer ze, bestrijk ze met een laagje mayonaise, bestrooi ze met de rest van het
  • broodkruim en grill ze aan de andere kant ook 6 minuten.
  • Snijd de kipfilets in dikke plakken en serveer die met de rest van de mayonaise en
  • een tomatensalade.
  • Garneer met de peterselie en geef de rest van het brood erbij.
  • Snijd voor de tomatensalade 250 gr tomaten in partjes en schep die door een dressing
  • van 1 eetlepel azijn, 3 eetlepels olie, zout en peper.