Kip met kerriesaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met kerriesaus

 

Kip met kerriesaus

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 400 gr kip
  • 2 prei
  • 1 ui
  • een handvol gewassen rozijnen
  • 1/2 blik ananas
  • 250 gr champignons
  • zout
  • peper
  • boter
  • 2 zakjes kerriesaus ((samen voor ± 1/2 liter saus))
  • 400 gr rijst

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven.
  • Kruid de kipfilets en bak ze in de boter in een braadpan bruin.
  • Was de preien en snijd ze in ringen.
  • Snipper de ui.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  • Snijd de ringen ananas fijn en bewaar wat van het vocht.
  • Voeg, als de kip bruin is, de prei en de ui toe en fruit ze even mee.
  • Doe er dan de in plakjes gesneden champignons bij en bak ook die even mee.
  • Giet er wat van het ananassap bij en voeg de ananasstukjes toe.
  • Maak de saus zoals op de verpakking staat aangegeven, schenk haar bij het mengsel in de pan en laat het geheel nog even sudderen.
  • Voeg er de gare rijst bij en server direct.