Kip met kersen in croissantdeeg

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met kersen in croissantdeeg

Kip met kersen in croissantdeeg

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 2
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 blikje croissantdeeg
  • 1 potje kersen ( zonder pit)
  • 1 bekertje zure room
  • 5 bolletjes gember
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gr kip
  • 1/3 flesje kerriesaus
  • zout
  • peper
  • 150 gr geraspte belegen kaas
  • wat boter

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven voor op ± 200°C.
  • Snijd de kipfilet in stukjes en bak die in wat boter rondom bruin en gaar. 
  • Pers het teentje knoflook erboven uit.
  • Roer er de uitgelekte kersen, de in stukjes gesneden gember, de zure room en de kerriesaus door.
  • Vet een ronde ovenschaal in met boter en bekleed die met het croissantdeeg, zodat de punten van het deeg over de schaal hangen.
  • Doe het kipmengsel in het croissantdeeg, vouw de loshangende flappen erover en bestrooi het geheel met geraspte kaas.
  • Zet het gerecht ± 20 minuten in de oven tot het bruin en gaar is.

Tips / Opmerking

Lekker met (witlof)salade.