Kip met kersen in croissantdeeg

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met kersen in croissantdeeg

Kip met kersen in croissantdeeg

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 blikje croissantdeeg
  • 1 potje kersen zonder pit
  • 1 bekertje zure room
  • 5 bolletjes gember
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gr kipfilet
  • 1/3 flesje kerriesaus
  • zout
  • peper
  • 150 gr geraspte kaas
  • wat boter

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op ± 200°C.
  2. Snijd de kipfilet in stukjes en bak die in wat boter rondom bruin en gaar. 

  3. Pers het teentje knoflook erboven uit.

  4. Roer er de uitgelekte kersen, de in stukjes gesneden gember, de zure room en de kerriesaus door.

  5. Vet een ronde ovenschaal in met boter en bekleed die met het croissantdeeg, zodat de punten van het deeg over de schaal hangen.

  6. Doe het kipmengsel in het croissantdeeg, vouw de loshangende flappen erover en bestrooi het geheel met geraspte kaas.

  7. Zet het gerecht ± 20 minuten in de oven tot het bruin en gaar is.

Tips / Opmerkingen

Lekker met (witlof)salade.