Kip met knoflook en olijven

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met knoflook en olijven

 

Kip met knoflook en olijven

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 dl maïsolie
  • 1 stengel bleekselderij
  • 30 gr verse Provençaalse kruidenmix
  • zout
  • 1 kip ( van ± 1 kg)
  • 1 bolletje knoflook
  • 6 olijven ( zonder pit)
  • 6 olijven ( zonder pit)
  • 50 gr Parmezaan (Grand'Italia)
  • 4 sneetjes wit (casinobrood)

Ook nodig:

  • ovenschaal ( van ± 20 x 30 cm met deksel of aluminiumfolie)
  • een stukje keukengaren ( of wit naaigaren)
  • 2 cocktailprikkers

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Schenk de olie in de ovenschaal en laat die midden in de oven heet worden.
  • Was de bleekselderijstengels en snijd ze in dunne plakjes.
  • Bind de helft van de kruiden uit de kruidenmix met een touwtje samen.
  • Bestrooi de kip van binnen met zout en stop de bleekselderij en het bosje kruiden in de buikholte.
  • Trek het losse nekvel van de kip over de rug van de kip en zet het met een cocktailprikker vast.
  • Steek de achterkant van de kip met een cocktailprikker vast.
  • Verwijder de harde steeltjes van de rest van de kruiden en knip ze boven een kommetje fijn.
  • Maak de knoflookteentjes van de bol los, pel ze niet.
  • Halveer de olijven.
  • Neem de ovenschaal met de hete olie uit de oven en schep er de fijngehakte kruiden, de olijven en de knoflooktenen door.
  • Leg de kip in de ovenschaal en besprenkel de boven- en zijkant van de kip met de hete olie.
  • Laat de kip in het midden van de oven afgedekt in ± 2 uur gaar worden (keer hem halverwege) en neem de kip dan uit de oven.
  • Schep de knoflookteentjes uit de schaal, bestrooi de kip met de Parmezaanse kaas en laat haar onafgedekt in de oven in nog ± 15 minuten lichtbruin worden.
  • Druk de knoflookteentjes uit de vliesjes en prak ze met een vork fijn.
  • Snijd de korstjes van het brood, rooster het in een broodrooster lichtbruin, halveer het diagonaal en besmeer het met de knoflookpuree.
  • Snijd de kip voor en dien haar op.

Tips / Opmerking

Serveer met gemengde Griekse salade met feta.