Kip met knoflook en olijven

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met knoflook en olijven

 

Kip met knoflook en olijven

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 dl maïsolie
  • 1 stengel bleekselderij
  • 30 gr verse Provençaalse kruidenmix
  • zout
  • 1 maïskip van ± 1 kg
  • 1 bolletje knoflook
  • 6 zwarte olijven zonder pit
  • 6 groene olijven zonder pit
  • 50 gr Parmezaanse kaas Grand'Italia
  • 4 sneetjes wit casinobrood

Ook nodig:

  • ovenschaal van ± 20 x 30 cm met deksel of aluminiumfolie
  • een stukje keukengaren of wit naaigaren
  • 2 cocktailprikkers

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Schenk de olie in de ovenschaal en laat die midden in de oven heet worden.
  3. Was de bleekselderijstengels en snijd ze in dunne plakjes.
  4. Bind de helft van de kruiden uit de kruidenmix met een touwtje samen.
  5. Bestrooi de kip van binnen met zout en stop de bleekselderij en het bosje kruiden in de buikholte.

  6. Trek het losse nekvel van de kip over de rug van de kip en zet het met een cocktailprikker vast.
  7. Steek de achterkant van de kip met een cocktailprikker vast.
  8. Verwijder de harde steeltjes van de rest van de kruiden en knip ze boven een kommetje fijn.
  9. Maak de knoflookteentjes van de bol los, pel ze niet.
  10. Halveer de olijven.
  11. Neem de ovenschaal met de hete olie uit de oven en schep er de fijngehakte kruiden, de olijven en de knoflooktenen door.
  12. Leg de kip in de ovenschaal en besprenkel de boven- en zijkant van de kip met de hete olie.
  13. Laat de kip in het midden van de oven afgedekt in ± 2 uur gaar worden (keer hem halverwege) en neem de kip dan uit de oven.
  14. Schep de knoflookteentjes uit de schaal, bestrooi de kip met de Parmezaanse kaas en laat haar onafgedekt in de oven in nog ± 15 minuten lichtbruin worden.
  15. Druk de knoflookteentjes uit de vliesjes en prak ze met een vork fijn.
  16. Snijd de korstjes van het brood, rooster het in een broodrooster lichtbruin, halveer het diagonaal en besmeer het met de knoflookpuree.
  17. Snijd de kip voor en dien haar op.

Tips / Opmerkingen

Serveer met gemengde Griekse salade met feta.