Kip met knoflook op Spaanse wijze

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met knoflook op Spaanse wijze

Kip met knoflook op Spaanse wijze

Recept categorie Gerecht met Kip
Keuken: Spaanse keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

Hoe maak ik het klaar?

  1. bestrooi de stukken kip met zout en peper en bak ze daarna in de olijfolie rondom bruin.

  2. Houd 1 theelepel knoflook apart, doe de rest met de cognac in de pan bij de kip en steek de cognac aan.

  3. Schenk, als de vlammen zijn gedoofd, een scheutje water in de pan, leg er een deksel op en stoof de kip op laag vuur in ± 25 minuten gaar.

  4. Leg de stukken kip op een schaal, schenk het kookvocht erover en bestrooi de kip met de achtergehouden knoflook.

  5. Lekker met gebakken aardappelen en een salade.