Kip met knoflook

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met knoflook

Kip met knoflook

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 scharrelkip van ± 1200 gr
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 bouquets garnis van Provençaalse kruiden: laurier, peterselie, tijm, selderijgroen,
  • bonenkruid
  • rozemarijn
  • 1/2 dl olijfolie
  • 40 teentjes ongepelde knoflook
  • 2 eetlepels anisette Ricard of Pernod
  • 50 gr bloem

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Wrijf de kip in met zout en peper.
  3. Doe 1 bouquet garni in de buikholte van de kip, steek deze aan weerszijden met prikkers dicht en leg de kip in een ovenschaal.

  4. Meng de olijfolie met de teentjes knoflook, de anissette, het andere bouquet garni, zout en peper en schenk dit over de kip.

  5. Doe de bloem in een kom en roer er zoveel water bij dat een stevig deeg ontstaat.
  6. Vorm er een rolletje van en plak dit op de rand van de ovenschaal.
  7. Sluit de schotel nu met een deksel, zet hem in de voorverwarmde oven en braad de kip in 1 uur en 15 minuten gaar.

  8. Serveer de kip in de schotel.