Kip met kokos en witte mini-aubergine

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met kokos en witte mini-aubergine

Kip met kokos en witte mini-aubergine

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • 75 gr groene kerriepasta
  • 6 dl kokosmelk (blik)
  • 600 gr kip ( in plakjes)
  • 2 theelepel suiker
  • 2 eetlepels vissaus (nam pla)
  • 10 in vieren gesneden witte ronde aubergine (Maghue pho)
  • 200 gr heel kleine aubergine (Maghue poeang)
  • 3 rode peper
  • 3 groene peper
  • 8 citroen (djeroek poeroet)
  • 50 gr zoete basilicum (Horapha)

Hoe maak ik het klaar:

  • Verhit de olie en verwarm de kerriepasta hierin 3-4 minuten, maar laat niet aanbakken.
  • Voeg de kokosmelk, 2 dl water en de kip toe en laat het mengsel op zacht vuur 10 minuten koken.
  • Voeg de suiker, de vissaus en beide soorten aubergine toe en laat het mengsel nogmaals 5 minuten koken.
  • Voeg als laatste de pepers, het citroenblad en de basilicum toe, maar laat ze niet meekoken.
  • Serveer met gekookte Thaise pandanrijst.