Kip met kokos en witte mini-aubergine

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met kokos en witte mini-aubergine

Kip met kokos en witte mini-aubergine

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • 75 gr groene kerriepasta
  • 6 dl kokosmelk blik
  • 600 gr kipfilet in plakjes
  • 2 theelepel suiker
  • 2 eetlepels vissaus nam pla
  • 10 in vieren gesneden witte ronde aubergines Maghue pho
  • 200 gr heel kleine aubergines Maghue poeang
  • 3 rode pepers
  • 3 groene pepers
  • 8 citroenblaadjes djeroek poeroet
  • 50 gr zoete basilicum Horapha

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verhit de olie en verwarm de kerriepasta hierin 3-4 minuten, maar laat niet aanbakken.
  2. Voeg de kokosmelk, 2 dl water en de kip toe en laat het mengsel op zacht vuur 10 minuten koken.
  3. Voeg de suiker, de vissaus en beide soorten aubergine toe en laat het mengsel nogmaals 5 minuten koken.
  4. Voeg als laatste de pepers, het citroenblad en de basilicum toe, maar laat ze niet meekoken.
  5. Serveer met gekookte Thaise pandanrijst.