Kip met olijven 2

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met olijven 2

 

Kip met olijven 2

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

Ook nodig:

  • aluminiumfolie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Pel de knoflook en snijd ze in dunne plakjes.
  2. Snijd de salie in dunne reepjes.
  3. Halveer de olijven.
  4. Bestrooi de kippenbouten met zout en peper.
  5. Verhit de olie in een hapjespan, fruit de knoflook en de salie ± 1/2 minuut zachtjes en schep ze op een bord.

  6. Leg de kippenbouten in dezelfde pan in de olie en bak ze in ± 10 minuten bruin; keer ze halverwege.

  7. Schenk de wijn erover en voeg de tomaatblokjes met het vocht, de knoflook en de salie toe en laat het gerecht afgedekt ± 10 minuten zachtjes stoven.

  8. Voeg de olijven toe en stoof de kip afgedekt in nog ± 10 minuten zachtjes gaar.
  9. Leg de kippenbouten op een schaal en houd ze onder aluminiumfolie warm.
  10. Verhit het stoofvocht onafgedekt ± 5 minuten op hoog vuur tot een licht gebonden saus ontstaat.

  11. Schenk de saus over de kip.

Tips / Opmerkingen

Serveer de kip met pasta en broccoli.