Kip met olijven 2

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met olijven 2

 

Kip met olijven 2

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

Ook nodig:

  • aluminiumfolie

Hoe maak ik het klaar:

  • Pel de knoflook en snijd ze in dunne plakjes.
  • Snijd de salie in dunne reepjes.
  • Halveer de olijven.
  • Bestrooi de kippenbouten met zout en peper.
  • Verhit de olie in een hapjespan, fruit de knoflook en de salie ± 1/2 minuut zachtjes en schep ze op een bord.
  • Leg de kippenbouten in dezelfde pan in de olie en bak ze in ± 10 minuten bruin; keer ze halverwege.
  • Schenk de wijn erover en voeg de tomaatblokjes met het vocht, de knoflook en de salie toe en laat het gerecht afgedekt ± 10 minuten zachtjes stoven.
  • Voeg de olijven toe en stoof de kip afgedekt in nog ± 10 minuten zachtjes gaar.
  • Leg de kippenbouten op een schaal en houd ze onder aluminiumfolie warm.
  • Verhit het stoofvocht onafgedekt ± 5 minuten op hoog vuur tot een licht gebonden saus ontstaat.
  • Schenk de saus over de kip.

Tips / Opmerking

Serveer de kip met pasta en broccoli.