Kip met pittige pindasaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met pittige pindasaus

Kip met pittige pindasaus

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel koriander
  • eetlepel olie
  • 1 1/2 dl water
  • 1 1/2 dl kokosmelk
  • 150 gr pindakaas
  • 4 kip
  • 1 dl witte wijn
  • 1 bosui (in ringetjes)
  • 1 geperste teen knoflook
  • 3 eetlepels olie
  • 1 theelepel gember

Hoe maak ik het klaar:

  • Pureer de ui met de  rode peper,  knoflooktenen,  komijnpoeder en 1 de korianderpoeder.
  • Verhit in een pan 1 eetlepel olie en roerbak alles ± 3 minuten.
  • Voeg 1 1/2 dl water, 1 1/2 dl kokosmelk en 150 gr pindakaas toe en houd dit op laag vuur warm.
  • Marineer 4 kipfilets ± 1 uur in 1 dl witte wijn met 1 bosui in ringetjes, 1 geperste knoflookteen, 3 eetlepels olie en 1 theelepel gemberpoeder.
  • Bak de kip in een grillpan in ± 10 minuten bruin en gaar.
  • Serveer met de pindasaus en rijst.