Kip met pittige pindasaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met pittige pindasaus

Kip met pittige pindasaus

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • eetlepel olie
  • 1 1/2 dl water
  • 1 1/2 dl kokosmelk
  • 150 gr pindakaas
  • 4 kipfilets
  • 1 dl witte wijn
  • 1 bosui in ringetjes
  • 1 geperste teen knoflook
  • 3 eetlepels olie
  • 1 theelepel gemberpoeder

Hoe maak ik het klaar?

  1. Pureer de ui met de  rode peper,  knoflooktenen,  komijnpoeder en 1 de korianderpoeder.

  2. Verhit in een pan 1 eetlepel olie en roerbak alles ± 3 minuten.
  3. Voeg 1 1/2 dl water, 1 1/2 dl kokosmelk en 150 gr pindakaas toe en houd dit op laag vuur warm.

  4. Marineer 4 kipfilets ± 1 uur in 1 dl witte wijn met 1 bosui in ringetjes, 1 geperste knoflookteen, 3 eetlepels olie en 1 theelepel gemberpoeder.

  5. Bak de kip in een grillpan in ± 10 minuten bruin en gaar.
  6. Serveer met de pindasaus en rijst.