Kip met rode currypasta en cashewnoten

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met rode currypasta en cashewnoten

Kip met rode currypasta en cashewnoten

(Thais roerbakgerecht)
Print
Categorie: Gerecht met Kip
Keuken: Thaise keuken
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel rode currypasta pot, toko
  • 1 grote rode paprika in dunne repen
  • 500 gr kipfilet in reepjes
  • 3 fijngesneden teentjes knoflook
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 2 eetlepels Thaise vissaus bijvoorbeeld Nam Pla
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 4 lente-uitjes in stukjes
  • 100 grgeroosterde ongezouten cashewnoten

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een wok en roerbak de currypasta, de knoflook en de paprika- en kipreepjes ± 3 minuten.
  • Voeg de oestersaus, de vissaus en de suiker toe en laat het mengsel op zacht vuur ± 4 minuten stoven.
  • Door de suiker gaat het gerecht iets karameliseren.
  • Bak dan de lente-uitjes 2 minuten mee en schep er voor het serveren de cashewnoten door.