Kip met romige waterkerssaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met romige waterkerssaus

 

Kip met romige waterkerssaus

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 3 zakken waterkers (a 75 g)
  • 1 citroen
  • 125 ml zure room (op kamertemperatuur)
  • 5 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel scherpe mosterd
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 4 kipfilets
  • 1 avocado
  • 1 eetlepel vierseizoenenpeperkorrels

Hoe maak ik het klaar?

  1. Harde steeltjes uit waterkers verwijderen. 

  2. Citroen schoonboenen, schil raspen en vrucht uitpersen. 

  3. In keukenmachine of met staafmixer eenderde van waterkers met zure room tot saus pureren. 

  4. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. 

  5. In slakom dressing kloppen van 3 eetlepels olie, 1 eetlepel citroensap, ½ eetlepel citroenrasp, mosterd, helft van knoflook en zout en peper. 

  6. In schaal marinade roeren van 2 eetlepels olie met 1 eetlepel citroensap en rest van knoflook en rasp. 

  7. Kipfilets horizontaal doorsnijden, met zout en peper bestrooien en door marinade wentelen. 

  8. Smaken 10 minuten laten intrekken. 

  9. Grillpan verhitten. 

  10. Kip in ca. 5 minuten bruin en gaar roosteren. 

  11. Avocado schillen, in plakjes snijden en bedruppelen met 1-2 eetlepels citroensap. 

  12. Peperkorrels pletten. 

  13. In slakom dressing omscheppen met waterkers, avocado en peper. 

  14. Salade over vier borden verdelen. 

  15. Kip ernaast leggen en saus erop scheppen. 

  16. Lekker met couscous of Tarly, voorgekookte tarwe.

Wijnadvies: Moncaro Verdicchio dei Castelli di Jesi