Kip met romige waterkerssaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met romige waterkerssaus

 

Kip met romige waterkerssaus

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 3 zakken waterkers ((a 75 g) )
  • 1 citroen
  • 125 ml zure room (op kamertemperatuur)
  • 5 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel mosterd
  • 1 teentje knoflook (uitgeperst)
  • 4 kip
  • 1 avocado
  • 1 eetlepel peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Harde steeltjes uit waterkers verwijderen. 
  • Citroen schoonboenen, schil raspen en vrucht uitpersen. 
  • In keukenmachine of met staafmixer eenderde van waterkers met zure room tot saus pureren. 
  • Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. 
  • In slakom dressing kloppen van 3 eetlepels olie, 1 eetlepel citroensap, ½ eetlepel citroenrasp, mosterd, helft van knoflook en zout en peper. 
  • In schaal marinade roeren van 2 eetlepels olie met 1 eetlepel citroensap en rest van knoflook en rasp. 
  • Kipfilets horizontaal doorsnijden, met zout en peper bestrooien en door marinade wentelen. 
  • Smaken 10 minuten laten intrekken. 
  • Grillpan verhitten. 
  • Kip in ca. 5 minuten bruin en gaar roosteren. 
  • Avocado schillen, in plakjes snijden en bedruppelen met 1-2 eetlepels citroensap. 
  • Peperkorrels pletten. 
  • In slakom dressing omscheppen met waterkers, avocado en peper. 
  • Salade over vier borden verdelen. 
  • Kip ernaast leggen en saus erop scheppen. 
  • Lekker met couscous of Tarly, voorgekookte tarwe.

Wijnadvies: Moncaro Verdicchio dei Castelli di Jesi