Kip met room

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met room

Kip met room

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 braadkip
  • 50 gr boter
  • 1 grote eetlepel Soubry bloem
  • warm water
  • zout peper
  • 1 kruidenbosje
  • 1 ui
  • nootmuskaat
  • 1 eierdooier vermengd met 6 eetlepels dikke room

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de kip in stukken en fruit die in een diepe braadpan in de boter tot ze lichtbruin en stevig zijn.

  2. Bestrooi ze met bloem, roer om en voeg geleidelijk warm water toe tot de stukken kip zijn bedekt.

  3. Voeg zout, peper, het kruidenbosje, de ui en nootmuskaat toe.
  4. Roer tot de vloeistof kookt, sluit de pan en laat de kip op laag vuur ± 40 minuten sudderen.

  5. Bind de saus met de eierdooier en de room en kruid hem zo nodig nog iets bij.
  6. Dien alles samen in een diepe schaal op.