Kip met sesamzaadjes

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met sesamzaadjes

Kip met sesamzaadjes

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 600 gr kipfilets in blokjes van 2 cm

marinade van:

  • 1 eetlepel witte wijn
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel sojasaus

Verder nodig:

  • 2 in plakjes gesneden wortelen
  • 1 in reepjes gesneden gele paprika
  • 1 in plakjes gesneden koolrabi
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 Spaanse peper
  • 8 grote gedroogde zwarte Chinese paddestoelen (voorgeweekt in warm water en in plakjes gesneden)
  • 2 eierdooiers
  • sesamzaad
  • 4 eetlepels olie
  • 3 eetlepels witte wijn
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 theelepel suiker
  • peper
  • zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Leg de kip 1 uur in de marinade:
  2. Dep de kipblokjes met keukenpapier droog, haal ze door de losgeklopte eierdooiers en paneer ze met sesamzaadjes.

  3. Verhit in een Chinese wok of Indonesische wadjan 2 eetlepels olie en laat hierin, onder voortdurend omscheppen, op hoog vuur de kipblokjes mooi bruin worden.

  4. Haal ze er daarna uit en houd ze warm.
  5. Vul de wok of wadjan aan met olie en bak de gesneden groenten hierin in 3 minuten knapperig.

  6. Blijf roeren.
  7. Voeg nu alle vocht toe en laat het geheel nog even smoren.
  8. Meng de warm gehouden kipblokjes door de groenten en laat het mengsel 5 minuten garen.

  9. Breng het gerecht op smaak met suiker, zout en peper en bind de saus licht met maïzena.

Tips / Opmerkingen

Serveer bij dit gerecht mihoen of drooggekookte witte rijst.