Kip met sherry en sinaasappel

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met sherry en sinaasappel

Kip met sherry en sinaasappel

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 sinaasappels
  • 250 gr champignons
  • 1 eetlepel bloem
  • zout
  • 4 enkele kipfilets
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 dl kippenbouillon van tabletten
  • 1 dl medium dry sherry
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 laurierblaadjes
  • peper
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Pel en snipper de ui.
  2. Was de bleekselderij en snijd ze in dunne plakjes.
  3. Boen 1 sinaasappel schoon, rasp de oranje schil dun af en pers de vrucht uit.
  4. Schil de andere sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees in plakken.
  5. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  6. Wentel de kipfilets door een mengsel van de bloem en zout en bak ze in de hete olie rondom bruin.

  7. Neem ze uit de pan en fruit de ui met de bleekselderij op halfhoog vuur 5 minuten.
  8. Voeg de bouillon, de sherry, het sinaasappelsap, de rasp, de tomatenpuree en de kipfilets toe en breng alles aan de kook.

  9. Stoof ze in 30 minuten gaar.
  10. Voeg de laatste 15 minuten de sinaasappelplakken en de champignons toe.
  11. Breng alles op smaak met peper en zout.
  12. Garneer met de peterselie.

Tips / Opmerkingen

Lekker met (gele) rijst en broccoli.