Kip met sherry en sinaasappel

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met sherry en sinaasappel

Kip met sherry en sinaasappel

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 sinaasappels
  • 250 gr champignons
  • 1 eetlepel bloem
  • zout
  • 4 enkele kip
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 dl kippenbouillon (van tabletten)
  • 1 dl medium dry sherry
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 laurierblaadjes
  • peper
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Hoe maak ik het klaar:

  • Pel en snipper de ui.
  • Was de bleekselderij en snijd ze in dunne plakjes.
  • Boen 1 sinaasappel schoon, rasp de oranje schil dun af en pers de vrucht uit.
  • Schil de andere sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees in plakken.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  • Wentel de kipfilets door een mengsel van de bloem en zout en bak ze in de hete olie rondom bruin.
  • Neem ze uit de pan en fruit de ui met de bleekselderij op halfhoog vuur 5 minuten.
  • Voeg de bouillon, de sherry, het sinaasappelsap, de rasp, de tomatenpuree en de kipfilets toe en breng alles aan de kook.
  • Stoof ze in 30 minuten gaar.
  • Voeg de laatste 15 minuten de sinaasappelplakken en de champignons toe.
  • Breng alles op smaak met peper en zout.
  • Garneer met de peterselie.

Tips / Opmerking

Lekker met (gele) rijst en broccoli.