Kip met sherryazijn en dragon

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met sherryazijn en dragon

 

Kip met sherryazijn en dragon

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 kip ( van 2 kg in 8 stukken)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 12 gepelde sjalotjes
  • 4 gepelde teentjes knoflook
  • 2 eetlepels verse dragonblaadjes
  • 1 1/2 dl azijn
  • 4 dl medium dry sherry
  • 1 eetlepel crême fraiche
  • 8 takjes verse dragon

Hoe maak ik het klaar:

  • Bestrooi de stukken kip met zout en peper.
  • Verhit de olie, bak de kip in 2 porties rondom bruin en schep de kip uit de pan.
  • Bak de sjalotjes in het achtergebleven braadvet bruin, voeg de tenen knoflook toe en bak ze omscheppend mee.
  • Temper het vuur, leg de kip terug in de pan en bestrooi met de dragonblaadjes.
  • Blus af met de azijn en de sherry, breng het geheel tegen de kook aan en laat de kip op laag vuur 45 minuten stoven; keer hem halverwege.
  • Schep de kip, de sjalot en de knoflook in een warme schaal.
  • Laat het braadvocht inkoken en roer er de crème fraîche door.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de saus over de kip en garneer met dragon.
  • Lekker met krielaardappeltjes met groene kruiden en verse doperwtjes.