Kip met sinaasappel en koriander

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met sinaasappel en koriander

 

Kip met sinaasappel en koriander

Recept printen
Recept categorie: met fruit/ met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 kg kip
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 sinaasappel
  • 1/2 theelepel gember
  • zout
  • peper
  • enkele takjes verse koriander

Hoe maak ik het klaar:

  • Spoel de kip af en dep hem droog.
  • Pel de knoflook, pers het teentje boven de sojasaus uit en roer er het gemberpoeder door.
  • Boen de sinaasappel schoon en snijd hem in dunne plakken.
  • Was de koriander en sla de takjes droog.
  • Doe de helft van de sinaasappelplakjes met de takjes koriander in de buikholte van de kip (Halveer de plakjes als ze te groot zijn).
  • Smeer de kip rondom met het sojasausje in en bestrooi hem eventueel met zout en peper.
  • Doe de resterende plakjes sinaasappel in de braadzak en de leg de kip hierop.
  • Maak de zak dicht, leg hem in een passende ovenvaste schaal en prik er enkele gaatjes in.
  • Bak de kip op 200°C in ± 1 uur bruin en gaar.
  • Knip een puntje van de braadzak, schenk het vocht in een steelpannetje, bind het met wat maïzena en geef dit apart bij de kip.
  • Knip de braadzak open, neem de kip met de schijven sinaasappel eruit en serveer direct.

Tips / Opmerking

- Wrijf voor een kip naturel de kip in met zout en peper en stop een klontje boter in de
buikholte. Ga verder te werk als hierboven beschreven.
* U kunt deze kip kan ook goed in de combimagnetron maken. Schakel de oven in op
hetelucht 220°C en de magnetron op 30% en laat de kip in 20-22 minuten bruin en
gaar worden.