Kip met sinaasappelsaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met sinaasappelsaus

Kip met sinaasappelsaus

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 sinaasappels
  • 1 1/2 kg kip (in stukken)
  • zout (peper)
  • 6 theelepels sambal oelek
  • 4 eetlepels boter
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 1/2 dl sinaasappelsap ((uit een pak of fles))
  • 4 eetlepels maïzena
  • worcestershiresaus
  • een toefje peterselie

Hoe maak ik het klaar:

  • Pel de sinaasappels en verwijder de witte velletjes.
  • Snijd 1 sinaasappel in stukjes en de andere in plakjes.
  • Verwijder het vel van de stukken kip en wrijf ze in met zout, peper en sambal.
  • Verhit de boter in een braadpan, pers de knoflook erboven uit en bak de stukken kip rondom bruin.
  • Temper het vuur en voeg het sinaasappelsap toe.
  • Kook het even op en stoof de kip daarna met het deksel schuin op de pan, onder af en toe keren, in 50 minuten gaar.
  • Leg de kip op een schaal.
  • Verwarm de stukjes sinaasappel 2 minuten In het braadvocht.
  • Roer de maïzena in een kopje met wat water glad en roer dit door het braadvocht tot een gebonden saus is ontstaan.
  • Breng op smaak met worcestershiresaus en eventueel nog zout en peper en doe de saus over in een sauskom.
  • Garneer de kip met de plakjes sinaasappel en de peterselie.

Tips / Opmerking

Lekker met rijst.