Kip met venkel en dragon

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met venkel en dragon

Kip met venkel en dragon

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 4 eetlepels boter
  • 200 gr venkel in reepjes
  • 2 kipfilets á 125 gr
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 grof gesneden ui
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 1/2 dl kippenbouillon van tablet
  • 1 dl crème fraîche
  • 4 takjes verse dragon waarvan 2 takjes fijngesneden
  • 4 fijngesneden sprietjes bieslook

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verhit 2 eetlepels boter in een ruime pan.
  2. Roerbak de venkel hierin 3 minuten en schep de groente uit pan.
  3. Bestrooi de kipfilets met peper en bak ze in de achtergebleven boter in 15 minuten rondom bruin en gaar.

  4. Bestrooi de gare kip met zout.
  5. Verhit intussen in een andere pan 2 eetlepels boter en bak de ui en de knoflook hierin 3 minuten.

  6. Voeg de wijn en de bouillon toe en laat het mengsel 10 minuten zachtjes inkoken.
  7. Roer de crème fraîche, de dragon, de bieslook en de venkel erdoor en breng de saus op smaak met zout en peper.

  8. Leg de kip en de venkel met de saus op de borden en garneer met de takjes dragon.