Kip met venkel en dragon

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met venkel en dragon

Kip met venkel en dragon

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 2
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 4 eetlepels boter
  • 200 gr venkel ( in reepjes)
  • 2 kip ( á 125 gr)
  • zout
  • peper
  • 1 grof gesneden ui
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 1/2 dl kippenbouillon (van tablet)
  • 1 dl crême fraiche
  • 4 takjes verse dragon (waarvan 2 takjes fijngesneden)
  • 4 fijngesneden sprietjes bieslook

Hoe maak ik het klaar:

  • Verhit 2 eetlepels boter in een ruime pan.
  • Roerbak de venkel hierin 3 minuten en schep de groente uit pan.
  • Bestrooi de kipfilets met peper en bak ze in de achtergebleven boter in 15 minuten rondom bruin en gaar.
  • Bestrooi de gare kip met zout.
  • Verhit intussen in een andere pan 2 eetlepels boter en bak de ui en de knoflook hierin 3 minuten.
  • Voeg de wijn en de bouillon toe en laat het mengsel 10 minuten zachtjes inkoken.
  • Roer de crème fraîche, de dragon, de bieslook en de venkel erdoor en breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Leg de kip en de venkel met de saus op de borden en garneer met de takjes dragon.